У Міжнародному суді в Гаазі, Нідерландах, вже почалося слухання за позовом української влади щодо вимоги припинення вторгнення російських військ в країну. Стало відомо, що представники РФ проігнорували запрошення і на засідання не з'явилися.

Справу суд ООН відкрив 7 березня 2022 року. За інформацією, Україна висуває вимогу, щоб суд домігся від Росії "негайного припинення військової операції", яка почалася з наказу Путіна 24 лютого. Як відомо, заявленою метою є запобігання "геноциду" в районах Луганської та Донецької областей, які перебувають в окупації російських військ вже протягом 8 років.

Донбас / фото: ООС
Донбас / фото: ООС

Українська влада заявила, що ці заяви є лише приводом для вторгнення в Україну і початку кривавої війни. Незважаючи на це, генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш запевнив, що події, що відбуваються в окремих районах Донецької та Луганської областей, не підпадають під визначення геноциду.

"Геноцид - це злочин, що має чітке визначення, і використовувати це визначення слід відповідно до міжнародного права. Я думаю, це не той випадок", - сказав Гутерріш.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі
Показати ще

Антоніо Гутерріш, кадр з відео
Антоніо Гутерріш, кадр з відео

Голова суду ООГ Джоан Е. Донохью, повідомила, що влада Росії відмовляється брати участь в усному судовому засіданні 7 березня, яке, як очікується, триватиме два дні. Юридичні аналітики поділилися думкою, що навіть якщо запит України буде прийнятним для суду, РФ навряд чи виконає вимоги і припинить наступ. Варто відзначити, що з початку воєнних дій вже понад 1,5 мільйона українців вирішили покинути батьківщину і втекти в сусідні країни, а сотні мирних громадян та дітей загинули від рук ворожої армії.

Війна в Україні: Євген Малолєтка/AP
Війна в Україні: Євген Малолєтка/AP

Нагадаємо, Німеччина прийме всіх біженців з України без обмежень - "Це зовсім інша ситуація..."

Як повідомляв Знай.uа, глава Миколаївської ОГА Віталій Кім похвалився власним "тигром", відібраним у окупантів: "Будемо лупити..."

Також портал Знай.uа писав, що поліція РФ побила кийками і затоптала в сніг учасників мітингу проти війни в Україні - "Заважаєте"