Перше засідання Міжнародного кримінального суду у Гаазі має відбутися вже 7 березня. Про це стало відомо зі слів члена Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федора Веніславського. Своє повідомлення він зробив під час телемарафону.

Веніславський нагадав, що Міжнародним кримінальним судом передбачено відповідальність саме за воєнні, а не військові злочини. З ініціативи прокурорів МКС, судом вже розпочато збір і фіксування всіх доказів злочинів, вчинених Російською Федерацією в Україні.

Федір Веніславський
Федір Веніславський: Facebook

Важливо також пам’ятати, що воєнні злочини не мають строку давності. Особи, які віддають злочинні накази, в також ті хто їх виконують, будуть переслідуваимся на території будь-якої країни, яка ратифікувала Римський статут.

"Результат ми отримаємо протягом кількох місяців, року, а то й кількох років, адже це дуже ретельна діяльність. Але ми отримаємо результат у вигляді конкретних вироків суду Міжнародного кримінального суду щодо воєнних злочинців Росії", – зазначає Веніславський.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

суд в Гаазі, фото Peter Dejong
суд в Гаазі, фото Peter Dejong

Нагадаємо, Гаазький суд розпочав розслідування щодо вторгнення Росії в Україну: трибунал схвалило 38 країн. Вивчатиметься ситуація в Україні починаючи з 21 листопада 2013 року.

Раніше Знай писав, "капітуляція" Зеленського: російські загарбники хочуть запустити черговий фейк. Російські окупанти готують черговий фейк.

Також Знай повідомляв, Олексій Резніков дав українцям прості рекомендації, як швидко здолати ворога: "Це ваш час". Олексій Резніков звернувся і до громадян, які перебувають на тимчасово зайнятих ворогом територіях