Політолог Володимир Цибулько поділився думкою, що на Заході розглядають ідею заморозки війни на поточній лінії фронту, і це може стати серйозним фінансовим навантаженням для росії.

В ефірі каналу Еспресо він пояснив, що такий сценарій призведе до посилення економічного тиску на росії і продовження санкцій.

Він каже, що якщо Україна вступить до НАТО, це зруйнує головну причину, яку Путін використовує для виправдання війни – запобігання вступу України до Альянсу.

Після окупації Криму рейтинг Путіна в Росії стрімко зріс
Після окупації Криму рейтинг Путіна в Росії стрімко зріс

"Оскільки Путін усі роки війни стверджує, що війна потрібна, щоб не допустити вступ України до НАТО. Якщо Україна стане членом НАТО, то й причина війни зникне", – заявив він.

Популярні новини зараз
Повістки від ТЦК отримують заброньовані та з відстрочкою: що відбувається Дорогоцінна картопля: чому ціни б'ють рекорди та коли вигідно робити закупи на зиму За комуналку можна не платити зовсім: хтось з українців отримає 100% пільгу вже з жовтня Заплатите за сусіда, який багато миється: українцям розповіли, як вони "закривають" комуналку комусь із дому
Показати ще

За словами експерта, заморожування конфлікту, з одного боку, раціональний шлях, особливо для західних країн, які "вміють рахувати гроші". Відновлення зруйнованих регіонів ляже на плечі Росії, чий бюджет і так скорочується. При цьому Україна отримає захист військ НАТО на своїй території, а санкції проти Росії продовжуватимуть діяти, що ускладнить її економічне становище.

Нагадаємо, окупанти готують удари по енергетиці: ворог має понад тисячу ракет

Раніше ми писали про те, що захистити мирних жителів неможливо: військовий розповів про удари дронами

Крім того, Знай.ua повідомляв, нардеп-військовий розповів про реальну ситуацію на фронті: "Не вірте пройдисвітам, які заявляють..."