Україна планує створити кілька бойових військових частин із українців, які проживають за кордоном. Зокрема, готуються до формування щонайменше двох механізованих бригад у Європі. За дорученням Президента України, Генеральний штаб Збройних Сил України розробляє механізми для цього.

Відомо, що дві бригади отримають порядкові номери в діапазоні 160-х. Командний склад та основний кістяк цих підрозділів вже формується в Україні, після чого вони будуть відправлені за кордон для подальшого доукомплектування і тренувань на західних полігонах.

Військова підготовка мобілізованих
Військова підготовка мобілізованих

Набір особового складу, ймовірно, здійснюватиметься через дипломатичні установи. Раніше Генеральний штаб оголошував про розробку механізму призову, що не вимагає залучення Територіальних центрів комплектування (ТЦК), що є актуальним у цьому випадку, оскільки за кордоном Україна поки що не має ТЦК.

Заняття з бойової підготовки, facebook.com/pressjfo.news
Заняття з бойової підготовки, facebook.com/pressjfo.news

Популярні новини зараз
Пенсіонерам готують круті зміни з новими сумами – виплати зростуть на 1500 грн ТЦК пішли рейдами по ресторанах та спортзалах Жінка зі США займалась сексом з 20 чоловіками: знайшла задоволення з одруженими Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року
Показати ще

За словами заступниці міністра оборони Катерини Черногоренко, з травня по липень 83,5 тисячі громадян, які перебувають за кордоном, оновили свої дані щодо військового обліку через застосунок «Резерв+».

Нагадаємо, покарання для чоловіків буде розповсюджуватися і на жінок

Раніше ми писали про те, що вручили повістку на підприємстві: чи може мобілізований працівник втратити робоче місце

Крім того, Знай.ua повідомляв, шолом - 25 тисяч, а плитоноска - 40: скільки коштує мобілізованому зібратись на війну