Експерт із питань Східної Європи Роджер Бойс заявив, що Україна отримувала безліч абсурдних обмежень від влади основних західних союзників. Захід диктував умови, що їхня зброя заборонена використовувати на території РФ, що це нібито спровокує "ескалацію".

Тепер стало ясно, що Україна не планує залишатися "у полоні" західних обмежень щодо ведення війни.

Про це в особистому стовпчику для авторитетного видання The Times пише журналіст із Британії, експерт зі Східної Європи Роджер Бойс.

Стаття Роджера Бойса, скріншот: The Times
Стаття Роджера Бойса, скріншот: The Times

За його словами, президент України Володимир Зеленський під час саміту НАТО у Вашингтоні зрозумів, що його країна не має шансів стати членом Альянсу найближчим часом. Крім того, він усвідомив слабкість президента США Джо Байдена.

Популярні новини зараз
Вистачить на ситу старість: яку пенсію нарахують мобілізованим українцям Українців залишать в злиднях: готують жорсткі перевірки усім ТЦК забирають документи: як діяти "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

У матеріалі йдеться, що Захід накладав на Україну безліч обмежень, включаючи умови використання зброї, щоб не було "ескалації". Обмеження Бойс назвав абсурдними. Вони виснажували Україну, перетворюючи її на жертву. Експерт заявив, що НАТО перетворилося на Альянс самостримування.

Щодо операції в Курській області, то в міру просування українських військових Україна захоче використати більше західної зброї для ударів по РФ. Наприклад, самі ракети ATACMS.

Експерт заявив, що Курську операцію збудовано так, щоб зіграти на сильних сторонах Збройних сил України. Це мобільність, імпровізація, швидкість ухвалення рішення. Крім того, наступ ЗСУ має наголосити на невпевненості президента РФ Володимира Путіна.

Володимир Зеленський, фото: Telegram
Володимир Зеленський, фото: Telegram

У статті йдеться про те, що Зеленський хоче змусити Путіна перекинути війська з окупованих територій України для захисту Курської області. Можливо, Кремлю доведеться збільшити чисельність військ, провівши ще одну мобілізацію. Цей непопулярний захід може відродити антивоєнний рух у РФ. Більше того, це може спричинити розкол в армії.

При цьому, вважає Бойс, Захід допоміг структурувати український спосіб ведення війни, тому він не може просто відмахнутися від операції в Курській області.

Нагадаємо, Олена Бюн розповіла, чи допоможуть зміцнення росіянам захистити Курську АЕС.

Раніше повідомлялося, Бутусов з'явився в Курській області: знову розповідатиме, як правильно воювати?

Також, Олександр Мусієнко розповів, чому куряни не пручаються наступу ЗСУ: "І до Москви можуть дійти".