У Курській області розгорівся незвичайний план – провести хресну ходу з мощами Матрони Московської, щоб зупинити просування ЗСУ углиб Росії.

Цю ідею висунув виконувач обов'язків губернатора регіону, Олексій Смирнов, і вже з'явилися чутки про те, що російська православна церква підтримала ініціативу та готова надати мощі святої для заходу.

Більше того, патріарх Кирило нібито провів над ними "спеціальні молитви", повідомляється у російських ЗМІ.

Хресна хода росіян / фото: Facebook
Хресна хода росіян / фото: Facebook

Хресний похід планується розпочати зі Знам'янського Богородицького монастиря у Курську та закінчити у Курській Корінній пустелі. Не дивно, що ідею Смирнова підтримав навіть міністр оборони Росії Андрій Білоусов.

Популярні новини зараз
Без нафти все розвалиться, включаючи літаки: експерт пророкує швидкий крах економіки росії Після 30 звернень до поліції українка зарізала чоловіка-ґвалтівника: що сказав суд З них – житло, з вас – комуналка: українцям безкоштовно роздадуть квартири, хто матиме дах над головою "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

"Андрій Ремович продовжує вірити, що перемогти ворога нам допоможуть мощі святої Матрони Московської. Вони допомагали нам наступати, бити нацистів у Києві. Вони допоможуть і зараз нашому воїнству. Не може такого бути, щоб Бог відвернувся від росії", – передали слова міністра.

Цікаво, що на офіційних ресурсах РПЦ немає жодної інформації про такий хресний хід, і постає питання: які саме "спеціальні молитви" міг читати патріарх Кирило, адже у церковній практиці немає подібних обрядів, призначених для захисту від вторгнення армії.

Ігуменя Феофанія / фото: Facebook
Ігуменя Феофанія / фото: Facebook

Матрона Московська – це одна з найшанованіших святих у Росії. Народившись у 1881 році, вона від народження була сліпою, але, за переказами, мала дар прозорливості і зцілення.

1999 року її канонізували, а її мощі перенесли до Свято-Покровського монастиря в Москві, де вони стали об'єктом поклоніння для віруючих.

Проте є й інший бік медалі. Популяризація Матрони Московської активно підтримувалась настоятелькою Свято-Покровського монастиря, Ігуменею Феофанією, яка, за чутками, непогано заробляла на цьому. Саме вона лобіювала канонізацію Матрони Ніконової, аргументуючи патріарху, що її молитви допомогли у відновленні монастиря.

У 2020 році Феофанія опинилася в центрі скандалу після покупки дорогого автомобіля Mercedes-Benz S-класу за 9,5 мільйона рублів. У церковних колах тоді шепотілися, що буквально перед цим настоятелька відмовила у допомозі священикові, який просив кошти на лікування смертельно хворого немовляти.

Нагадаємо, РПЦ понад 20 років непомітно від усіх будувала "Кремль" під столицею: СБУ та депутати не розуміють, як

Раніше ми писали про те, що на початок ХХ століття Львів налічував 20 тисяч повій: як вони жили і чому звинувачували у всьому чоловіків

Крім того, Знай.ua повідомляв, депутати вимагають випустити їх за кордон: судді теж засиділися в Україні