У ніч з 8 на 9 серпня 2024 року в районі населеного пункту Чорноморське на тимчасово окупованій території Криму українські воїни спецпідрозділу Головного управління розвідки Міністерства оборони України "Group 13" успішно провели операцію із знищення чергового судна російських окупантів.

За допомогою ударного морського дрона MAGURA V5 був знищений швидкісний катер проєкту КС 701 типу "Тунєц".

Внаслідок операції були також пошкоджені ще три плавзасоби російських загарбників, їхній тип наразі встановлюється. Це вже не перший успішний удар по ворожих катерах цього типу в Криму. У травні цього року розвідники знищили два катери "Тунєц" і ще два пошкодили.

Катери проєкту КС 701, які окупанти використовували для патрулювання акваторії та логістики, стали однією з цілей ГУР на півострові.

Популярні новини зараз
Після 30 звернень до поліції українка зарізала чоловіка-ґвалтівника: що сказав суд Холод настає: опубліковано детальний прогноз погоди на зиму в Україні ТЦК забирають документи: як діяти "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Операція була можлива завдяки зусиллям українських громадян, які підтримали благодійний проєкт "Маґури для ГУР", організований журналістами в рамках телемарафону "Єдині новини". Завдяки спільним зусиллям медіаспільноти та громадськості вдалося зібрати необхідні 10 мільйонів гривень на придбання новітньої української зброї.

"Ми дякуємо за чергове вагоме посилення спроможностей Воєнної розвідки України!" — зазначили в ГУР.

Нагадаємо, що міжнародні експерти визнали новітню ударну платформу MAGURA V5 найрезультативнішим дроном у російсько-українській війні. Загалом за допомогою цих морських дронів українського виробництва було успішно уражено 18 суден держави-агресора, з яких 9 — знищені.