Комісія з питань національної оборонної стратегії Конгресу США склала звіт про загрози для США, в якому зазначено, що події в Україні можуть вирішити, чи почнеться Третя світова війна. Звіт підкреслює, що США нині стикаються з найбільшими викликами з часів Другої світової війни, а загроза з боку Китаю та росії не була раніше належно оцінена.

Трофейна БМП-3, фото: Facebook 56-ї ОМПБр.
Трофейна БМП-3, фото: Facebook 56-ї ОМПБр.

Документ вказує на те, що неналежна оцінка загроз призвела до скорочення армії та невідповідності концепції чисельності сил сучасним потребам. Комісія пропонує створення Об'єднаних сил у кількох регіонах разом із союзниками, а також закликає до збільшення витрат на оборону.

Головною загрозою називається Китай, який нівелює військову перевагу США в Тихому океані і готується до атаки на Тайвань. Також вказується на постійну загрозу з боку Росії та її союзників.

Китай, скріншот: Youtube
Китай, скріншот: Youtube

Популярні новини зараз
Після 30 звернень до поліції українка зарізала чоловіка-ґвалтівника: що сказав суд З них – житло, з вас – комуналка: українцям безкоштовно роздадуть квартири, хто матиме дах над головою Пенсіонери зможуть отримати одноразову грошову допомогу Соцвиплати призначатимуть по-новому: українців попередили про важливу зміну
Показати ще

Комісія вважає, що США повинні збільшити допомогу Україні та дозволити використання зброї проти цілей у росії. Від результатів війни в Україні залежить, чи почнеться Третя світова війна. Якщо рф зазнає поразки, Китай буде змушений переглянути свої плани щодо Тайваню.

Також наш портал інформував, відновлювати "Охматдит" буде маловідома компанія з удвічі завищеними цінами

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що почнеться вже в серпні: індійський Нострадамус знову пророкує Третю світову війну

Вам буде цікаво дізнатися італійський атлет простягнув три літаки на руках і встановив світовий рекорд: вважає себе "машиною"