У ніч на 25 липня була здійснена спроба атаки двома швидкісними безпілотними катерами на патрульний корабель Чорноморського флоту "Сергій Котов".

Прес-служба Міноборони РФ повідомила, що корабель патрулював акваторію Чорного моря на відстані 370 км на південний захід від Севастополя.

Традиційно оборонне відомство країни-агресора звинуватило в атаці Збройні сили України. У повідомленні йдеться, що атака на російський військовий корабель була невдалою.

повідомлення російських телеграм-каналів
повідомлення російських телеграм-каналів

"Цієї ночі Збройними силами України була здійснена невдала спроба атакувати двома морськими швидкісними керованими безпілотними катерами патрульний корабель "Сергій Котов" Чорноморського флоту", - йдеться у повідомленні прес-служби.

Популярні новини зараз
Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками
Показати ще

Зазначається, що обидва дистанційно керованих катери нібито були знищені вогнем зі штатного озброєння російського корабля. Об'єкти були вражені на відстані 1000 та 800 метрів, уточнили в Міноборони.

"Постраждалих немає. Корабель "Сергій Котов" Чорноморського флоту продовжує виконання поставлених завдань", - йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що на момент публікації українські офіційні джерела не коментували подію.

Корабель проєкту 22160

"Сергій Котов" — модульний патрульний корабель проєкту 22160. Це один із найновіших кораблів у військово-морському флоті РФ. Він був спущений на воду у 2021 році і став четвертим кораблем у серії, поповнивши ряди Чорноморського флоту Росії.

корабель Сергій Котов
корабель Сергій Котов

Повне водовиміщення – 1800 тонн, екіпаж складається з 28 осіб, автономність плавання становить до 60 діб.