Нещодавно у мережі з'явилося трагічне відео, де показано вбивство двох українських військових, які здалися в полон росіянам. Олександр Колим, висловивши співчуття, наголосив, що це була група, і подібні злочини вимагають відплати.

На сторінці платформи X, Олександр написав:

"Що стосується розстрілу двох побратимів з мого підрозділу. Вони загинули героїчно! Вели бій до останнього патрона! Їх було не двоє, а гурт. Сьогодні дуже важкий день для мого підрозділу! Помстимося за кожного Воїна! Вічна та світла пам'ять Захисникам України!

Розстріл двох українців / фото: пост Олександра Колима
Розстріл двох українців / фото: пост Олександра Колима

Віталій Барабаш, начальник Авдіївського МВА, в ефірі телемарафону пояснив, що українські військові залишилися без боєприпасів і змушені були здатися. Але їх противника наздогнала смертельна помста – всі були знищені.

Популярні новини зараз
За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

"Вбивство військовополонених є грубим порушенням Женевських конвенцій і кваліфікується як тяжкий міжнародний злочин", — йдеться у повідомленні.

Виталий Барабаш / фото: скриншот телемарафона
Віталій Барабаш / фото: скріншот телемарафону

Офіс генерального прокурора України повідомив про початок розслідування того, що сталося.

Правоохоронні органи розпочали попереднє розслідування за фактом порушення міжнародних законів та правил ведення війни, включаючи умисне вбивство, з метою знайти винних та притягнути їх до відповідальності.

Також наш портал інформував, що мобілізація в Україні триває: за ігнорування якої повістки можна сісти у в'язницю

Як повідомляв Знай.ua, комунальник хотів хабар за асфальтування дороги: тепер і за це плати

Крім того, ми писали про те, що студент "влип" на 200 тисяч перед університетом – і все через роботу: за що його засудили