У штурмовому бою під Роботиним загинув відомий український музикант Андрій Чепіль з позивним "Кріс".

Про його загибель повідомила скаутська організація "Пласт", в якій він свого часу був учасником.

Артиста не стало ще 28 червня 2023 року разом з трьома побратимами. Вони виконували бойове завдання – штурм бойових позицій російських військ. Тіла загиблих тоді не забрали через постійну вогневу атаку противника.

Український військовий. Фото: скрін відео

Вдалося привезти загиблих лише через місяць, коли лінія зіткнення зсунулася в сторону ворога. Побратими військових забрали рештки тіл, ризикуючи своїм життям та передали їх на ДНК експертизу. Про те, що тіло належить Андрію Чепілю вдалося дізнатися лише зараз, через кілька місяців.

Популярні новини зараз
"Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення
Показати ще

Андрій Чепіль – громадський активіст, музикант, пластун відомий в Івано-Франківську. Його спеціалізація гра на саксофоні та вокал. Строкову службу він проходив при президентському полку, у військовому оркестрі почесної варти. Був учасником декількох кавер-гуртів досить відомих в Івано-Франківську.

Андрій Чепіль. Фото: скрін відео

Після початку повномасштабного вторгнення у березні його було мобілізовано. Брав участь у боях у Харківській області, на Куп’янському та Ізюмському напрямку. В ЗСУ був кулеметником. За власною ініціативою перевівся до 47-ї механізованої бригади "Магура".

Бойовій роботі на машині "Бредлі" навчався у Німеччині, під час спеціалізованих навчань. Він служив як командир бойової машини, був старшим сержантом взводу, виконував функції командира взводу. У артиста залишилася дружина, з якою вони побралися у 2021 році.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, загинув відомий актор з "Кріпосної", колега Ксенії Мішини: "Не можу в це повірити"

Раніше портал Знай інформував, мама Кузьми Скрябіна не може стримати сліз, згадуючи це про сина: "Напевно, синку, ти зробив щось для своєї України"

Також наш портал повідомляв, лідер гурту O.Torvald Женя Галич ледь не попрощався з життям на фронті: "Сьогодні у мене другий день народження"