Дмитро Коцюбайло – "Да Вінчі", Герой України – загинув 7 березня 2023 року, захищаючи нашу країну від окупантів ще з 2014 року.

Його бабуся Іванна Винник , в інтерв'ю "Суспільному", розповіла про те, як його молодшому братові 4 рази намагалися вручити повістку, хоча має довідку про підтверджену інвалідність.

Михайлова та "Да Вінчі", фото з соцмереж
Михайлова та "Да Вінчі", фото з соцмереж

"Я казала: ще нехай раз вони біля мене стануть, я візьму кошторис (палку для ходьби) і їм вікна виб'ю. Ну невже ви не розумієте, що дитина з інвалідністю", - зазначає жінка.

Через це його мамі доводилося дзвонити до ТЦК та особисто пояснювати ситуацію. Його бабуся додає, що хлопець боїться, бо до нього посилають биків.

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

"Він упав на диван, я була змушена давати нашатирний спирт", - заявляє пенсіонерка.

Хлопець не підлягає мобілізації не лише за станом здоров'я, а й оскільки його брат загинув під час війни, що зазначено у законі. Близькими родичами вважаються чоловік, дружина, син, дочка, батько, мати, дід, бабуся та рідні брати-сестри.

Про молодшого брата "Да Вінчі", скріншот: Youtube
Про молодшого брата "Да Вінчі", скріншот: Youtube

Паралельно пенсіонерка критикує тих, хто ховається від військової служби. Її онук, "Да Вінчі", пішов на фронт добровольцем, коли йому було лише 18 років. Їхні знайомі раз у раз повторюють "а хто його туди посилав", хоча захист Батьківщини — обов'язок кожного українського чоловіка, тим більше в умовах повномасштабної війни.

Нагадаємо, у бою загинув один із наймолодших Героїв України: країна оплакує Дмитра Коцюбайло з позивним Да Вінчі.

Як повідомляв "Знай.uа", які квартири здають військовим на Донеччині за 17 тисяч: "Адекватних слів немає"

Знай.ua писав, запрацював сайт з пошуку роботи у ЗСУ: хто зараз дуже потрібен в армії