Так висловлюється екс-радник президента України Олексій Арестович в інтерв'ю із журналістом Юрієм Романенком.

«Це все дається ціною перегляду стратегічних планів щодо України. Загальний задум був який? Настання просяде, а вона й без того особливих результатів не досягала.Спочатку звідти десантники поїхали, а тепер і армія ціла їде... Але з іншого боку це означає дилему дуже велику для нас. опір російських військ на цій ключовій для нас ділянці?Чи будемо ми шукати в іншому місці інші можливості, коли резерви втягнуться в бій?Без сумніву, наше командування вже знає відповідь на це питання.Ми ж не знаємо її і побачимо тільки по діяхякі розгортатимуться”, - каже він.

Ключовим питанням нашої сторони Олексій Арестович вважає питання резервів.

“Під Вугледаром намітився успіх, це тактичні дії. Проте противник занервував, і там його злі мови стверджують, що українці активізувалися досить успішно. Бої на Щолківському напрямі теж тяжкі, бо й туди під'їхали резерви. І питання резервів завжди було ключовим для нашої сторони. Чи знайдемо достатню кількість резервів? Куди і як ми їх направимо, щоб продовжувати рух? Те саме Мар'янка, Авдіївка – важкі бої по периметру. Те саме – Бахмут. Там бої йдуть у Курдюмівці, Кліщіївці, Андріївці. Він теж відображає контратаки російських військ, хоча ми тримаємо ці два населені пункти, за даними злих мов. Ну, а Сватове це той напрямок, який мав стати успішним, вийти на межі Луганщини, знову її завоювати. Але, схоже, із цими планами російському командуванню доводиться прощатися,

Підсумовуючи, Арестович каже, що наші війська фактично всюди відбивають атаки цим периметром і самі атакують тоді, коли це можливо.

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило "Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці
Показати ще

“Тому загальна ситуація характеризується так: йде перекидання російських резервів на ключові найбільш болючі їм напрями Токмака. Наші війська відбивають контратаки”, – переконує він.