Повномасштабна війна триває — воїни ЗСУ обороняються і наступають уже понад 570 днів, не даючи ворогові рухатись далі.

Наші захисники поступово, кілометр за кілометром, витісняють ворога. Наразі основну увагу приділено кільком напрямкам – Запорізькому та району Бахмута. Ще Сили оборони України продовжують стримувати окупанта у районі Куп'янська. Але сфокусуємось більше на півдні, військовий оглядач Олександр Коваленко розповів про прорив, що назріває.

ЗСУ. Фото: скрін youtube
ЗСУ. Фото: скрін youtube

Існують деякі ознаки, які говорять про можливість обвалу російського фронту. Подібне вже відбувалося під Херсоном. Однак варто розуміти, що в той момент окупанти ще не мали таких захисних споруд. Протягом останніх місяців ЗСУ постійно працювали над виснаженням російського ресурсу, перекинутого з Луганської області. Наші воїни знищують не лише живу силу, а й артилерію, бронетехніку.

"Дуже цікаво те, що в міру пожвавлення руху Сил оборони України в трикутнику Новопрокопівка-Вербово-Очеретувате, у ЗМІ заговорили про те, що Путін нібито наказав Шойгу зупинити наступ української армії в Запорізькій області за всяку ціну. ", - заявляє он.

Популярні новини зараз
Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Однак, їм не вдасться цього зробити. Єдине, що вони можуть загальмувати просування. Їм дуже важливо протриматися, щоби наші захисники не прорвали другу лінію оборони до погіршення погодних умов. Ті підрозділи, які використовувалися, щоб нас "розгромити", дуже швидко стали непридатними. Саме тому ЗСУ просунулися в районі Вербового та у бік Новофедорівки.

Електробайк для ЗСУ, скріншот: YouTube
Електробайк для ЗСУ, скріншот: YouTube

Тому є кілька варіантів розвитку подій — якщо окупанти продовжать забирати ресурс з інших напрямків, можна очікувати настання наших сил там, де не буде кому захищатися. Якщо ресурс не продовжити накопичувати, то друга лінія оборони впаде до кінця осені. При цьому росіяни дуже не хочуть проводити мобілізацію до виборів.

З нашого боку, зараз залишається максимально сфокусуватися на допомозі українським військовослужбовцям.

Нагадаємо, Путіну вже не потрібні українські території, все стало складніше: "Його збуджує..."

Як повідомляв "Знай.uа", вірять у пропаганду і готові віддати життя за 1700 євро: як жінок-ув'язнених у Росії вербують на війну

Знай.ua писав, воїн ЗСУ отримав кулю від снайпера, сидячи за кермом машини - але його мужність врятували його і побратимів з біди