Іван Павленко — полковник, керівник Головного управління РЕБ і кібербезпеки, який розповів кумедну історію про перші дні повномасштабної війни.

Справа в тому, що наші захисники використовували "експериментальний" метод тиску на російських пілотів - вони включали похоронний марш за допомогою радіостанцій. Це змушувало окупантів, коли ті перебували у районі Києва, міняти частоти.

Літак-винищувач. Фото: скриншот Youtube
Літак-винищувач. Фото: скриншот Youtube

Успішним радіопригнічення і вважається, коли противник переходить інші частоти.

"10 секунд - зміна. Позитивний ефект відразу", - заявив чоловік.

Популярні новини зараз
Для ФОП вступили у дію нові правила Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

Багато хто може згадати, наскільки добре падали російські літаки та гелікоптери над територією України, коли вони думали, що їм нічого не може протистояти. До кінця лютого, за чотири дні війни – по 29 літаків та вертольотів. До кінця березня їх було вже понад 130 знищених. Наразі кількість повітряної техніки, яка більше ніколи не злетить, знаходиться на рівні, сумарно, 631 од.

російський винищувач Су-27, фото з вільних джерел
російський винищувач Су-27, фото з вільних джерел

Іван Павленко також додав, що ефективність РЕБ – радіоелектронної боротьби – змінюється у відсотках. Приклад він навів на танковому батальйоні.

"Там є, припустимо, 10 радіоліній. Якщо ми придушили всі радіолінії, то зв'язок називається зірваним, це 100%, — пояснив він. — Якщо придушили 70%, це називається порушеним. Якщо придушили 50%, називається утруднена", - зазначив він.

Нагадаємо, воїн ЗСУ отримав кулю від снайпера, сидячи за кермом машини - але його мужність врятували його та побратимів із біди

Як повідомляв "Знай.uа", війна не триватиме довго: Буданов назвав причину

Знай.ua писав, росіяни копять ракети і готуються до масових ударів: у ГУР позбавили українців надії на світ, але гірше ніж у 2022 не буде