Російські окупанти в суботу, 5 серпня, атакували Україну гіперзвуковими ракетами Кинжал і крилатими ракетами. ЗСУ стверджували, що частина з них вилетіла з Білорусі, проте командир Калинівського полку спростовує цю інформацію.

Денис Прохоров "Кіт", який є командиром полку білоруських добровольців, записав офіційне звернення до народу, де прокоментував інформацію ЗСУ про те, що частину ракет під час масового обстрілу випустили з території Білорусі. За його словами, це брехня, яку несе у маси російська влада.

лукашенко та путін. Фото: скриншот Telegram
лукашенко та путін. Фото: скриншот Telegram

"Це чергова спроба Росії втягнути режим Лукашенка у повномасштабну війну. Білорусь перебуває під військовою окупацією Росії, а путін програє у війні, яку сам і почав. Маніпулюючи страхом білоруського диктатора, він вкотре намагається зробити білорусів співучасниками злочинів проти людства", - сказав командир Калиновського.

Крім того, Денис Прохоров закликає білорусів і насамперед військовослужбовців ігнорувати злочинні накази Лукашенка та не піддаватися обману.

Популярні новини зараз
Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

Варто зазначити, що після обстрілу представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов заявив, що росія могла імітувати пуски ракет з території Білорусі з метою провокації, щоб втягнути у війну проти України.

Нагадаємо, білоруські вертольоти вторглися у повітряний простір Польщі: як реагує НАТО

Раніше ми писали про те, що українців обстрілюють власними ракетами: "Віддали за газові борги"

Як повідомляв Знай.ua, ЗСУ відпрацьовують нову тактику і росіяни в паніці біжать: "Контрнаступ не провалився, але він..."