В Україні триває війна, та мобілізація. Відомо, що обмежено придатні чоловіки також мають змогу допомогти країні у важкий час.

Про особливості мобілізації таких осіб у серпні розповів речник ТЦК та СП Полтавщини Роман Істомін.

Мобілізація авто для ЗСУ, скріншот: Facebook
Мобілізація авто для ЗСУ, скріншот: Facebook

Якщо вам вручили повістку, то незалежно від того, чи здоровий ви, чи обмежено придатний, ви маєте з'явитися у ТЦК та СП у зазначений час з документами.

З собою треба брати особисті та військові документи. Також обов'язково при собі мають бути документи (якщо такі є), які підтверджують: інвалідність; хвороби; підстави для відстрочки.

Популярні новини зараз
Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути
Показати ще

Мобілізація, фото: Unian
Мобілізація, фото: Unian

"Якщо громадянин не має права на відстрочку, його направляють для проходження військово-лікарської комісії, щоб визначити його ступінь придатності. По завершенню комісії він визнається придатним або непридатним", — зазначив спікер ТЦК.

За словами Істоміна, обмежено придатний у воєнний час може бути мобілізований до лав ЗСУ. Проте є важливий нюанс, який слід пам'ятати — такі особи не можуть проходити службу в певних військових частинах, до прикладу, у ССО та десантно-штурмових військах. А також плавскладах, морській піхоті, спецспорудах.

Зазначають, що наразі у ТЦК комплектують не тільки підрозділи, які перебувають на фронті, тому за необхідності мобілізують обмежено придатних.

Нагадаємо, ми писали, що примусова затримання та доставка у воєнкомат: адвокат пояснив нову хитрість працівників ТЦК.

Як повідомляв "Знай.ua", перевірка військового квитка - незаконна: що робити, коли ТЦК вимагає пред'явити документ.

Також "Знай.ua" інформував, чи можна фіксувати працівників ТЦК на телефон: адвокат пояснив, що треба знати.