Документ передбачає внесення змін до статті 26 закону "Про військовий обов'язок і військову службу".

Закон №8009 дозволяє звільняти зі служби військовослужбовців, які були призвані за мобілізацією та проходять її за контактом, у разі, якщо їхні близькі родичі загинули або зникли безвісти в період воєнного стану.

Підписання документів. Фото:  Youtube
Підписання документів. Фото: Youtube

Зокрема пропонується встановити додаткову підставу для звільнення з військової служби під час воєнного стану військовослужбовців, які проходять її за призовом під час мобілізації та за контрактом.

Згідно з законопроєктом, ідеться про випадки, коли близькі родичі військовослужбовців загинули або зникли безвісти під час здійснення заходів із гарантування національної безпеки та оборони, стримування збройної агресії Російської Федерації в Донецькій і Луганській областях.

Популярні новини зараз
Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

ЗСУ. Фото Генштаб
ЗСУ. Фото Генштаб

А також під час гарантування національної безпеки і оборони, відсічі й стримування збройної агресії проти України під час дії воєнного стану.

Нагадаємо, що 3 травня 2023 року Верховна Рада дала дозвіл на звільнення з військової служби мобілізованих і контрактників, у яких близькі родичі загинули на війні, чи пропали безвісти.

Нагадаємо, ми писали, що в Україні надають статус УБД за новими правилами: хто тепер має на це право.

Як повідомляв "Знай.ua" Віталій Козловський пройшов навчання в Нацгвардії - він має всього 2 дні на відпочинок.

Також "Знай.ua" інформував, вручення повісток "на камеру": юрист пояснив головну проблему.