Триває повномасштабна війна, яку розпочали росіяни 24 лютого 2022 року — вже майже півтора року воїни ЗСУ очищають наші землі від окупантів.

Понад 230 тисяч людей було ліквідовано. Проте закінчення війни далеко. Українські захисники потребують підтримки з боку західної авіації, щоб отримати перевагу над супротивником у небі.

Літаки F-16, скріншот: YouTube
Літаки F-16, скріншот: YouTube

Винищувачі не лише допомагають у проведенні наступальних операцій ЗСУ, а й є ключовим фактором збереження життя наших військових. Військовослужбовець, тактичний медик Єгор Фірсов, який добре знає всі реалії сучасної військової справи, підкреслив, щво іноді відбувалися ситуації, коли пілоти літаків рятували життя цілої військової роти.

"Так, літаки дуже потрібні. Я думаю, що аргументи розуміють усі. Літаки насамперед бережуть наші життя", - зазначив він.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

І додав, що чим частіше працює артилерія, авіація – тим менше втрат спостерігається у піхоти. Все через те, що винищувач може залетіти на територію ворога, "відпрацювати" за його артилерією та зберегти життя українських військовослужбовців, які перебувають на першій лінії оборони.

Винищувачі F-16, фото з вільних джерел
Винищувачі F-16, фото з вільних джерел

Застосування авіаційних засобів на сучасному полі бою є вирішальним фактором у стратегічному плані. Вони забезпечують перевагу в умовах активних бойових дій, дозволяючи робити швидкі та точні удари по позиціях супротивника.

Завдяки цьому наші військові можуть діяти більш ефективно, мінімізуючи втрати серед складу.

Нагадаємо, окупанти у Бердянську вбили двох 16-річних партизанів: останніми словами героя були "Слава Україні"

Як повідомляв "Знай.uа", зарплату не платять, їсти не дають ще й "обнулюють": російські війська бунтують на передовій

Знай.ua писав, мінус 6 вертольотів, 12 пілотів і приниження на весь світ: Пригожину пробачили його заколот