Збройні сили України почали наступ одразу за кількома напрямками та успішно просуваються вперед. Про це заявила заступник Міністра оборони України Ганна Маляр у своєму телеграм-каналі.

ЗСУ на східному напрямку розпочали наступальні дії у бік кількох населених пунктів. Вже є успіхи у просуванні військ.

ЗСУ. Фото Генштаба
ЗСУ. Фото Генштаба

"Східне угруповання військ сьогодні розпочало наступ на декількох напрямках одночасно. У напрямку Оріхово-Василівки, Бахмута, Богданівки, Ягідне, Кліщіївка, Курдюмівка. На всіх напрямках є просування вперед", - повідомила Ганна Маляр.

Водночас вона зазначила, що на Куп'янському, Лиманському, Мар'їнському напрямку російські окупанти зробили спробу наступу, втім, не змогли просунутися.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Наступ ЗСУ. Фото: скрін телеграм Анна Маляр
Наступ ЗСУ. Фото: скрін телеграм Анна Маляр

На півдні за всіма напрямками наступу точаться важкі бої. Російська армія перебуває в обороні і докладає всіх зусиль, щоб ЗСУ не змогли просунутися вперед. При цьому противник на цьому напрямі зазнає суттєвих втрат як у техніці, так і в живій силі.

У зв'язку з переворотом в Росії, який влаштував Євген Пригожин, Кремль знімає війська з передової і направляє до Москви. В той самий час усі "вагнерівці" також залишили передову і зараз рухаються до столиці росії.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, Кремль знімає війська з передової, щоб утримати Москву, але багато хто переходить на бік "вагнерівців".

Також наш портал інформував, російські війська завдали удару по ПВК "Вагнер", зеки Пригожина обіцяють розправу: "Знищуватимемо".

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, Володимир Зеленський жорстко відповів путіну на рахунок контрнаступу ЗСУ: "Їм недовго залишилося. Так і передайте".