Російські окупанти атакували автомобіль з українськими військовими, серед яких був видатний український режисер Олег Сенцов, колишній політв'язень.

Про це інцидент він особисто повідомив у публікації на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook, 20 червня 2023 року. Чоловік, як багато хто пам'ятає, народився в Криму (Сімферополь), 1976 року. А 2015 року, 25 серпня, його засудили росіяни, після окупації півострова, до 20 років ув'язнення за те, що він був нібито винним у створенні терористичної громади в Криму.

Олег Сенцов, кадр з відео
Олег Сенцов, кадр з відео

Крім цього, нібито у замаху на придбання вибухових пристроїв, у незаконному зберіганні боєприпасів, вогнепальної зброї та у підготовці та реалізації терактів... Олег Сенцов, звичайно ж, провину визнавати не став.

Він повернувся в Україну з російської колонії 7 вересня 2019 року разом з іншими 34 ув'язненими Кремля, яких відпустили в рамках обміну утримуваними особами між Україною та Росією.

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Щодо обстрілу, в який потрапив Сенцов, цей день був ще одним важким випробуванням для сил оборони України. Олег Сенцов з рештою військовослужбовців змогли утримати позицію на передовій, хоча й зазнали втрат.

"Нашу машину підбили, але ми з екіпажем змогли вилізти. Війна за нашу землю триває. Вічна слава загиблим, звільняючи Україну від загарбників!", - заявляє Олег Сенцов.

Нагадаємо, росіяни похвалилися знищенням танків Leopard 2, але це виявився дерев'яний муляж: "Новинам покотить"

Як повідомляв "Знай.uа", воїни ЗСУ ліквідували п'ятиразового чемпіона РФ, який вирішив повоювати в Україні

Знай.ua писав, воїн ЗСУ розповів, як їх уже "поховали", але вони відбивалися до кінця: "Штурм 12 годин"