Ще на початку лютого російська армія вважалася однією з найкращих у світі. Перевершував її лише Китай, який у рейтингу на першому місці.

Зараз же, майже через 16 місяців війни проти України, експерти обговорюють те, чому росіяни зазнають невдачі. Такого ніхто не чекав від них.

Йдеться про видання Foreign Affairs, які регулярно аналізують війну в Україні, і цього разу вони зробили свої висновки щодо того, чому "друга армія у світі" зазнає такої колосальної поразки.

Російські окупанти. Фото: скрін youtube
Російські окупанти. Фото: скрін youtube

Наступ окупантів на південні області України спочатку пішов не так, а завдяки заздалегідь провальному плану. Крім того, коли вони зрозуміли, що це не спрацює, і таким чином вони будуть програвати, вони продовжили користуватися цим планом. З логікою у них все украй погано.

Популярні новини зараз
Прогноз магнітних бурь на травень: коли чекати "ударів по голові" Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

"Сучасна філософія командування все більше прагне заохочувати підлеглих виявляти ініціативу у вирішенні обставин, що склалися; командири довіряють прийняття життєво важливих рішень тим, хто безпосередньо бере участь у бойових діях, але готові втрутитися, якщо події підуть навперейми. Саме такий підхід прийняли українські сили" - йдеться в повідомлення видання.

Російські окупанти, фото: скріншот з відео
Російські окупанти, фото: скріншот з відео

А ось українські війська провели вагомі енергійні реформи за допомогою Заходу. Оборона була ретельно спланована до дрібниць. А що найголовніше, у Збройних сил України була мотивація, якнайшвидше прогнати загарбників із рідних земель, повернутися до сім'ї та подарувати майбутнім поколінням вільне життя.

ЗСУ, скріншот: Youtube
ЗСУ, скріншот: Youtube

Їхні російські "колеги", якщо це можна так назвати, йшли на війну заради грошей, а багатьох взагалі обдурили, назвавши те, що відбувається просто навчаннями.

"Росія зав'язла у безвиграшній війні. Чим марніше бій, тим нижчий бойовий дух і слабша дисципліна вояків" - підсумували у виданні.

путін і Шойгу, фото: вільне джерело
путін і Шойгу, фото: вільне джерело

Нагадаємо, що дідусь просить підтримати петицію: онук загинув, захищаючи Україну.

Раніше повідомляли, що тарологиня Єфремова назвала дату, коли весь світ накриє хвиля страждань.