Від початку мобілізації, в Україні побільшало бажаючих здобути вищу освіту чоловіків.

І все це лише для того, щоб не бути призваним до лав ЗСУ, адже у студентів вишів була, нібито, відстрочка від мобілізації на час навчання. Однак, юристи зазначають, що є певні нюанси, наприклад, відповідно до законодавства, студенти вишів та коледжів України мають право на відстрочку від мобілізації, коли навчаються на денній або дуальній формі навчання.

Студенти. Фото: Youtube
Студенти. Фото: Youtube

Дуальна форма навчання, це коли теоретичний матеріал опановується в закладі з педагогом, а практичне навчання проходить на виробництві.

Ось витяг зі статті 23 закону "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію", де вказано повний перелік осіб, які мають право на відстрочку.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Мобілізація 2023: Фото: Youtube
Мобілізація 2023: Фото: Youtube

  • учні училищ;
  • студенти коледжів та вишів;
  • асистенти-стажисти, аспіранти та докторанти, які навчаються на денній чи дуальній формі.

Студенти, які здобувають освіту заочно, права на відстрочку не мають.

Фахівці з права нагадають, що відстрочку також не мають ті студенти, яких відраховують з навчального закладу. Також студентів можуть призвати у період, коли вони вже закінчили навчання на бакалавра, але до магістратури ще не вступили.

Нагадаємо, ми писали, що працівники військкомату вручили повістку 8-річному хлопчику, але відразу довелося пояснюватися.

Як повідомляв "Знай.ua" мобілізація в Україні: хто отримає повістки у червні.

Також "Знай.ua" інформував, що бронювання не допоможе: в якому випадку відстрочка не спрацює, прийдеться йти до війська.