Пропагандистські ЗМІ в Росії дуже часто люблять видавати бажане за дійсне і "годують" своїх глядачів у рф "переможними" новинами.

Так щотижня вони знищують по 50 Patriot, 100 Bradley і 1000 найманців НАТО - якщо вірити їхній казковій статистиці, взятій з неба. Зовсім недавно вони вихвалялися знищеними танками, які виявилися комбайнами в полі і тепер вирішили розповісти нові "неймовірні історії перемог".

Байки росіян про "перемоги"
Байки росіян про "перемоги"

Однак зараз у переможних історіях росіянам поспішно підіграли у США. Військовий оглядач видання BILD Юліан Репке розповів, що у боях на Запорізькому напрямку українська армія втратила два танки Leopard 2 та 13 БМП Bradley.

Кадри з поля бою, війна в Україні, скріншот з відео
Кадри з поля бою, війна в Україні, скріншот з відео

Популярні новини зараз
ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Виплати ніхто не чіпатиме: переселенців порадували доброю звісткою Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом
Показати ще

Пізніше в мережі опублікували фото та відео того, що в ході цих атак було вперше знищено деякі зразки західної техніки, зокрема танк Leopard 2. Повідомлялося, що колона ЗСУ зазнала поразки через раннє виявлення засобами аеророзвідки ворога. Попередньо Україна втратила не менше 4 БТР і щонайменше один Leopard 2A4. Також у мережі з'явилося відео того самого бою із втратою Bradley від українських захисників.

Згодом українські захисники опублікували відео, яке спростувало знищення Leopard. Виявилось, що окупанти вразили дерев'яний муляж. Відповідний ролик опублікував у своєму Instagram український військовий та журналіст Олександр Афанасьєв.

Нагадаємо, що поки російські окупанти розганяють "перемогу", ЗСУ ефективно працюють за кадром: СтратКом пояснив, що відбувається на фронті.

Раніше ми повідомляли, що путін може розпочинати війни в Україні і далі, експерт розповіла правду про диктатора: "Мета рф - не контроль".