Всі українці чекають на контрнаступ ЗСУ і вкрай радіють успіхам наших героїв у Бахмуті. Це дає нову віру у якнайшвидшу перемогу України.

Водночас, секретар РНБО Олексій Данілов розповів про можливе включення Білорусі у війну і прокоментував істерію Кремля навколо передачі Британією ракет Storm Shadow.

Олексій Данілов, фото: Знай.ua
Олексій Данілов, фото: Знай.ua

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данилов заявив, що поки що в Україні не бачать загрози нового нападу з території Білорусі.

Про це він розповів азербайджанському ресурсу Report.

Популярні новини зараз
Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти
Показати ще

"Ми не думаємо, що росія вимагатиме від Лукашенка напасти на Україну. Лукашенко та його військові чудово знають, чим це скінчиться. Тому що Білорусь матиме внутрішній опір", – сказав Данілов.

Він нагадав, що за Україну у війні проти Росії бореться чимало білоруських патріотів. Секретар РНБО впевнений, що навіть якщо Лукашенко наказатиме напасти, то навряд чи він буде виконаний.

Протести у Білорусі, фото: кадр з відео
Протести у Білорусі, фото: кадр з відео

Також країна-агресор загрожує "адекватною відповіддю" після постачання Україні далекобійних ракет Storm Shadow. Але всі можливості рф скінчилися. У цьому переконаний секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов, про що він повідомив у Twitter.

"Усі спроби Росії залякати українців і світ так званою "адекватною відповіддю" - це розмови із самими собою. Все, що міг використати Путін, він використав. А для Росії найгірше тільки починається. РФ без західних розробок та інвестицій - країна-фейк" , – зазначив він.

За словами чиновника, невдовзі країна-агресор зіткнеться з великою кількістю передових технологій, і "це будуть не смартфони".

Нагадаємо, що Олексій Данілов розповів про повернення Криму , а Кирило Буданов - про контрнаступ: "Найближчим часом усе це побачать".

Раніше ми повідомляли, що в Офісі омбудсмена зберігаються десятки відео зі стратами українських бійців.