Ракетний удар по Україні 9 березня показав, що росія та путін не відмовляються від надій позбавити нас тепла та світла.

І хоча суттєвих повалень інфраструктури вдалося уникнути, не можна не зважати на це. Тим більше, що російське "іго" випустило 6 ракет "Кінджал", які, як відомо, у дефіциті в окупантів і вони використовують їх у крайніх випадках. Як виявилося, є ще щось, чим можуть зіпсувати нам життя путінські вояки.

наслідки ракетного удару по столиці 9 березня
наслідки ракетного удару по столиці 9 березня

Спікер Командування Повітряних Сил Збройних сил України полковник Юрій Ігнат заявив, що Україні потрібні винищувачі F-16, щоб протистояти російським ракетам та авіабомбам. Про це він повідомив в ефірі телемарафону Укрінформ.

За словами Ігната, авіаційні бомби, що коректуються, від росії можуть залітати на десятки кілометрів. У зв'язку з цим Україні потрібні винищувачі, зокрема F-16, щоб протистояти загрозі Росії.

Популярні новини зараз
ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць "Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю
Показати ще

"Вони можуть застосовувати ракети дистанційно, як вони це і роблять з весни минулого року, а можуть застосовувати і кориговані авіаційні бомби. Ракетне озброєння у ворога теж не безмежне. Тому ці кориговані авіаційні бомби можуть залітати на десятки кілометрів", - сказав він .

Юрій Ігнат. Фото: Youtube
Юрій Ігнат. Фото: Youtube

При цьому Гнат підкреслив, що Україні потрібні сучасні винищувачі, щоб протистояти загрозі.

Крім того, представник ПС ЗСУ розповів, що також певне далекобійне зенітне озброєння з дальністю до 150 км - таке, як SAMP/T та Patriot, може забезпечити певний ефект. Однак такого озброєння потрібно мати досить багато, щоб розставити на нашій території.

Нагадаємо, що в Донецьку зник російський репер "Птаха", який не виходить на зв'язок.

Раніше ми повідомляли про масовану ракетну атаку: вибухи у багатьох областях, відключення світла, що відомо.