Українські захисники знищили російську БМПТ "Термінатор" під Кремінною на Луганщині. У пресслужбі ДШВ оприлюднили відео знищення та вказали, що це робота воїнів-десантників 81 окремої аеромобільної бригади та 95 окремої десантно-штурмової бригади.

Варто зауважити, що днями в ефірі загальнонаціональних телеканалів мною була озвучена інформація аналітичного відділу ГІ "Права Справа" про передислокацію в район нп Кремінна важкої бронетехніки противника. Зокрема, за інформацією місцевих джерел "Права Справа" йшлося про передислокацію 2-х танкових рот Т-72 та БМПТ "Термінатор". Задокументований факт знищення БМПТ "Термінатор" підтверджує оприлюднену інформацію аналітичного відділу ГІ "Права Справа" безпосередньо з місця подій, а саме: окупованих районів Луганської області.

БМПТ "Терминатор" призначений для дії у складі танкових формувань з метою ураження протитанкових засобів противника, для придушення живої сили, озброєної гранатометами, протитанковими комплексами, стрілецькою зброєю, може вражати також танки, БМП, доти та дзоти.

Популярні новини зараз
10 днів без диктантів та завдань: коли в Україні школярі підуть на осінні канікули Які зарплати у працівників ТЦК: скаржаться, що їхню роботу недооцінюють ПФУ скоротив фінансування пенсій: чи уріжуть виплати стареньким Ощадбанк приготував оновлення для клієнтів: не поспішайте перевипускати картки
Показати ще

На БМПТ встановлено здвоєну автоматичну 30-міліметрову гармату 2А42 з боєкомплектом на 850 набоїв. Два автоматичні гранатомети на основі АГС-17 та 7,62-мм танковий кулемет Калашникова. Крім того, передбачено чотири надзвукові протитанкові керовані ракети 9М120 "Атака" з лазерним наведенням. Офіційно презентація БМПТ "Термінатор" відбулася на щорічному форумі Армія-2021.

22 травня 2022 року британська розвідка повідомила, що машини, ймовірно, почали застосовуватись у боях за Сєвєродонецьк.

Перша інформація "Права Справа" про застосування БМПТ "Термінатор" у бойових діях на території Луганської області датується 01 червня 2022 року. За інформацією місцевих джерел аналітичного відділу ГІ "Права Справа", в районі населеного пункту Комишуваха було зафіксовано передислокацію БМПТ "Термінатор" у кількості чотирьох одиниць.

За інформацією з відкритих джерел, на озброєнні у РФ перебуває близько десятка таких машин. За приблизними оцінками, ціна однієї такої БМПТ сягає 1,5-2 мільйонів доларів.

Нагадаю, днями, місцевими джерелами аналітичного відділу ГІ "Права Справа" були зафіксовані координати місць розквартирування особового складу та баз накопичення важкої бронетехніки, автомобільного транспорту противника в окупованому м. Первомайськ Луганської області.

Місцевим рухом спротиву координати місць розквартирування і баз накопичення ворожої техніки були передані українським спеціальним службам. Зусиллями українських захисників ці бази припинили своє існування.