Колишній командувач армії США в Європі Бен Годжес заявив, що Україна зможе повернути Донбас, проте деокупація Криму потребує додаткових коштів.

На думку колишнього офіцера армії США Бена Годжеса, який обіймав посаду командувача армії США в Європі, Україна зможе звільнити Кримський півострів за умови, надходження від західних партнерів високоточної зброї. Про це генерал Годжес сказав в інтерв'ю на YouTube-каналі політолога та засновника проєкту "Вільний Крим" Тараса Березовця.

Бен Годжес, фото: скріншот з відео
Бен Годжес, фото: скріншот з відео

Донбас буде вашим, але я переконаний, що звільнити Крим можливо цього літа, якщо у вас будуть засоби, щоб завдавати дальніх ударів. Після цього все рухне. Крим — це ключ, — заявив Годжес.

Для звільнення Криму від окупантів, на думку генерала, достатньо регулярно обстрілювати шляхи постачання пів острова — а цих шляхів лише два: Керченський міст та сухопутний коридор через Мелітополь. Годжес закликав всіма силами не давати відновити Керченський міст.

Популярні новини зараз
ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю
Показати ще

А зі зброї, підкреслив американський військовий навіть штурмувати танки Перекоп не треба — достатньо, наприклад, ракет ATACMS, які могли б легко розбомбити кожен російський склад у Криму.

Нагадаємо, ми писали, що військовий експерт розповів про новий наступ росії у лютому-березні: "Перший пішов, дивізію зірвали з підготовки".

Як повідомляв "Знай.ua" окупанти пустять на дно свій найбільший атомний підводний човен

Також "Знай.ua" інформував, збиралися йти в атаку, але зарубали командира сокирою: як окупанти повоювали під Бахмутом.