Російські ЗМІ повідомляють про те, що окупанти були змушені вивести з бойового складу військово-морського флоту найбільший у світі з водотоннажності важкий атомний підводний човен "Дмитро Донський".

Тепер на неї чекає утилізація, про що повідомив якийсь Володимир Мальцев. Знищення "Дмитро Донського" відбудеться на військово-морській базі в Сєвєродвінську, що знаходиться на півночі країни.

Підводний човен, фото: скріншот з відео
Підводний човен, фото: скріншот з відео

Найприємніше, що це не єдиний підводний човен, який буде утилізований. Разом із нею на дно вирушать і дві інші – такого ж проекту. "Дмитро Донський" був включений до бойового складу флоту в 1980 році - її водотоннажність 48 тисяч тонн, якийсь час їй навіть вдалося протриматися як найбільший підводний човен - 172 метри завдовжки, 23 метри шириною.

Військовий експерт Олександр Коваленко раніше заявляв, що ВМФ РФ практично небоєздатний. Все завдяки крилатим ракетам "Калібр", яких у окупантів практично не лишилося. Хоча саме під них були заточені фрегати (проекти 22350 та 11356), підводні човни (проекти 955 "Борей" та 885 "Ясен"), корвети, патрульні кораблі.

Популярні новини зараз
У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

Підводний човен, фото: вільне джерело
Підводний човен, фото: вільне джерело

Головне управління розвідки Міністерства оборони України раніше заявляло, що авіаносець "Адмірал Кузнєцов" – єдиний у РФ – перебуває в аварійному стані.

Російський атомний підводний човен, скріншот: ТАСС
Російський атомний підводний човен, скріншот: ТАСС

Нагадаємо, масштабний наступ росіян можливий протягом 10 днів: окупанти наростили сили та готові.

Як повідомляв "Знай.uа", військовий експерт розповів про новий наступ Росії у лютому-березні: "Перший пішов, дивізію зірвали з підготовки"

Знай.ua писав, карма в дії: російський бойовик Ігор Мангушев, який виступав з черепом захисника "Азовсталі", поплатився власною головою