Стало відомо, що Сполучені Штати Америки будуть готові безпосередньо допомогти Україні у звільненні Кримського півострова. Все буде добре.

Про це повідомляє видання The New York Times , посилаючись на кількох анонімних американських чиновників.

Справа в тому, що Сполучені Штати Америки найближчим часом можуть почати озброювати Україну всім необхідним для звільнення Кримського півострова.

Джо Байден. Фото: скрін youtube
Джо Байден. Фото: скрін youtube

Однак поки що вони ще дотримуються своєї "жорсткішої позиції", і відмовляються надавати далекобійну зброю для завдання ударів. Хоча з кожним тижнем вони стають м'якшими, і в пакетах допомоги надають те, що ще влітку здавалося нереальним.

Популярні новини зараз
"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Усього 30 гривень, і ти на зв'язку: у Vodafone підказали, як можна заощадити Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Наразі в адміністрації Байдена вже визнають, що Україні знадобляться додаткові сили для звільнення Кримського півострова, і це точно станеться. Навіть якщо цей крок значно збільшить ескалацію, то всі готові піти на цей крок.

Кримський міст
Кримський міст

"Зміна позиції відбулася, оскільки адміністрація Байдена повірила, що якщо українська армія зможе показати Росії, що її контроль над Кримом може опинитися під загрозою, це посилить позиції Києва на майбутніх переговорах. Крім того, за словами офіційних осіб США та експертів, побоювання щодо того , що Кремль відповість із застосуванням тактичної ядерної зброї, погасли, хоча вони попередили, що ризик залишається", – йдеться у матеріалі.

Ці ж чиновники стверджують, що здатність України завдавати ударів по Криму дала б Кремлю зрозуміти, що контроль над півостровом ними не встановлено, і незабаром їм доведеться тікати звідти.

"Без Криму все розвалиться", - наголосила топ-чиновник Пентагону з питань України за часів президентства Обами Евелін Фаркас.

Постачання зброї в Україну, фото з вільних джерел
Постачання зброї в Україну, фото з вільних джерел

Нагадаємо, що у Кремлі натякають на ганебний мирний план: створити ще одну Північну Корею

Раніше повідомлялося, що суд не взяв під варту зрадницю: працювала на оккупантів у Харківській області

Також хто може стати останнім президентом Росії перед розвалом: затримається на кілька місяців