Стало відомо про те, як під час наступу російських окупантів із північного напрямку, у ЗСУ з'явилися несподівані помічники. Йдеться про бобрів.

Про це йдеться у новому матеріалі порталу Sky News.

Справа в тому, що погода та ритм життя бобрів неподалік кордону України з Білоруссю, зовсім не сприяють російському наступу. Саме вони заважали просуватися окупантам наприкінці лютого та у березні минулого року. Як би це дивно не звучало.

Зараз же поряд з кордоном кілометри річок, що вирвалися, мул, а також поля з боліт. Все це теж заважає росіянам наступати, якщо вони знову наважаться на це.

Бобри, скріншот: YouTube
Бобри, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

"Це жахливе місце для проведення наступальної операції. Там багато водотоків, дуже мало доріг. Це дозволяє українським силам легко спрямовувати рух російських військ у певні райони, де їх буде обстріляно артилерією", - зазначає аналітик Конрад Музика, керівник оборонної консалтингової компанії Rochan Consulting.

Загроза повторного наступу з цієї території є досить високою, і вони збережуться аж до російської капітуляції. Бригади територіальної оборони готові оборонятися і зараз проходять навчання.

Бобри, скріншот: YouTube
Бобри, скріншот: YouTube

Раніше Україна пережила аномально теплу зиму, і це створило умову, щоб оборонятися від окупантів. А деякі взагалі зазначили, що союзником українських захисників стала популяція бобрів.

"На своїй землі вам все допоможе відстояти її - ландшафт, безліч річок, які цього року вийшли з берегів. Коли [бобри] будують греблі, зазвичай люди їх руйнують, але цього року цього не сталося через війну, тож тепер скрізь вода", – зазначає один із заступників командира бригади Віктор Рокун.

ЗСУ. Фото: Facebook
ЗСУ. Фото: Facebook

Нагадаємо, що путін намагається зламати плани ЗСУ на контрнаступ ядерними провокаціями в Білорусі .

Раніше повідомлялося, що з путіна насміхаються навіть шанувальники: готує росію до капітуляції, а себе – до Гааги .

Також хто може стати останнім президентом Росії перед розвалом: затримається на кілька місяців