Найближчим часом може відбутися ескалація війни з боку Білорусі. Ракетного обстрілу побільшає, і тим самим принесе Україні нову небезпеку.

Із цього приводу висловився військовий експерт Олександр Коваленко у власному Telegram-каналі, активним користувачем якого він є.

На думку чоловіка, пуску авіаційних ракет з повітряного простору Білорусі по Україні нестиме за собою величезну загрозу, ніж пуски з території Росії. В усьому виною більш висока ефективність.

війська Білорусі
війська Білорусі

Підліт до мети, залежно від номенклатури, найчастіше займає лічені хвилини. Такий проміжок часу від пуску до підльоту до об'єкта знищення знижує ефективність спрацьовування ППО. Але, як ми бачимо, останнім часом ВП РБ використовується авіацією РОВ для пусків ракет рідко. Олександр Коваленко

Популярні новини зараз
Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити
Показати ще

І тут постає питання, чому вони в умовах дефіцитних ракет не підвищує їхньої ефективності. І тут повертаємось до питання моторесурсу. У російської стратегічної авіації він давно опрацьований, Відсутність російських стратегів у Білорусі говорить про те, що це питання виробітку у них стоїть дуже гостро, і цим вони почали займатися.

Російські окупанти, фото: скріншот із відео
Російські окупанти, фото: скріншот із відео

Адже пролетіти зайві 1 тис км туди і назад це для стратегів вкс Росії більш ніж просто серйозне навантаження. І після втечі стратегів з Енгельса становище з пусками ракет, без надмірного вироблення ресурсу, лише ускладнилося. Можуть, але це добиває їх компоненту ядерної тріади, що дихає на ладан. Олександр Коваленко

Тобто зараз Україні слід значно зміцнити ППО, щоб убезпечити себе, адже терористи вкрай непередбачувані, і в будь-який момент можуть піти на ескалацію.

Нагадаємо, що залякані та безправні: окупанти знайшли новий ресурс поповнення гарматного м'яса

Раніше повідомлялося, що Подоляк нагадав про злочини окупантів у відповідь на заклики до мирних переговорів з Росією.

Також ядерний шантаж не спрацював: чим путін лякатиме Україну