Росія значно скоротила артобстріли на більшості дільниць фронту. Тепер вони почали це робити на 75% рідше.

Про це повідомили CNN американські та українські офіційні особи.

Справа в тому, що артобстрілів стало справді значно менше, однак у Києві та Вашингтоні намагаються знайти цьому пояснення, і тут є кілька варіантів.

Артилерія ЗСУ. Фото: facebook.com/MinistryofDefence.UA
Артилерія ЗСУ. Фото: facebook.com/MinistryofDefence.UA

Або вони справді почали відчувати гостру нестачу боєприпасів, чи це одна з їх частин переоцінки тактики після нових успіхів українського контрнаступу.

Популярні новини зараз
Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю
Показати ще

При цьому зниження активності має нелінійний характер, як зазначили журналісти, адже бувають такі дні, коли артснарядів буває дуже багато випущено. Зокрема йдеться про Бахмут, Кремінну, а також передмістя Херсона.

За даними Сполучених Штатів Америки, постріли російських окупантів у середньому знизилися з 20 тисяч до 5 тисяч снарядів на день. За українськими даними – з 60 тисяч до 20 тисяч на день.

Артилеристи ЗСУ. Фото: facebook.com/MinistryofDefence.UA
Артилеристи ЗСУ. Фото: facebook.com/MinistryofDefence.UA

Незважаючи на всі вищезгадані чинники, експерти все ж таки схиляються до того, що у росіян стає слабкіша позиція на полі бою, а це пов'язано з посиленням військової підтримки України Заходом.

Сподіваємося, що незабаром ми зможемо вибити цю нечисть з наших земель, і війна закінчиться. За всіма прогнозами станеться це точно цього року, а сам контрнаступ готується на березень.

Тренування артилеристів, facebook.com/pressjfo.news
Тренування артилеристів, facebook.com/pressjfo.news

Нагадаємо, що у Кремлі натякають на ганебний мирний план: створити ще одну Північну Корею

Раніше повідомлялося, що Кадиров на шкіряному дивані спробував заспокоїти окупантів .

Також, коли шляхи кинуть нових мобіків на вирішальну битву: які напрями у небезпеці