У Росії жодного дня не можуть провести без чергового викиду фейку про українців. Тепер впевнені, що ЗСУ готували наступ на Ростов та Таганрог.

Пропагандистські засоби масової інформації раптово запустили фейк про те, як ЗСУ готували напад на російські території. Зокрема йдеться про Таганрог та Ростов.

Вони зняли спеціальний сюжет, у якому показали карту родом із СРСР. Типові росіяни, які навіть фейки не можуть підготувати професійно.

Фейк пропагандистів, скріншот: YouTube
Фейк пропагандистів, скріншот: YouTube

На опублікованих кадрах видно карту, де Маріуполь відзначений ще старою назвою Жданов, тобто випущена вона була в період із 1949 по 1989 рік. Саме по цій карті Збройні сили України нібито мали наступати на територію Таганрога та Ростова-на-Дону.

Популярні новини зараз
В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі "Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж
Показати ще

Виявили нібито вони ці карти під час окупації районів поблизу Авдіївки та одразу передали їх "компетентним людям".

Фейк пропагандистів, скріншот: YouTube
Фейк пропагандистів, скріншот: YouTube

"Командування українських військ планувало наступ на російські міста Ростов-на-Дону та Таганрог, відповідні позначки щонайменше піврічної давності є на картах, виявлених на покинутих українських позиціях під Авдіївкою", - кажуть пропагандисти.

Крім того, поряд з населеними пунктами є цифри на кшталт +5 та +7, які нібито позначають кути та збільшення градусів у напрямку руху. Зовсім уже нема чого їм транслювати.

Карта при цьому російською мовою, і там стоїть друк "Для службового користування".

При цьому варто відразу зазначити, що цей ролик не розрахований на українців. Таким чином росіяни просто розважають власний народ.

Нагадаємо, що у Кремлі натякають на ганебний мирний план: створити ще одну Північну Корею

Раніше повідомлялося, що суд не взяв під варту зрадницю: працювала на оккупантів у Харківській області

Також хто може стати останнім президентом Росії перед розвалом: затримається на кілька місяців