Стало відомо, які ракети можуть дістати до Києва, якщо росіяни активно почнуть обстрілювати столицю з території Білорусі. Чи чекає на місто доля Харкова.

Про це висловився військовий експерт Олег Жданов у своєму черговому ролику, де він наразі аналізував ситуацію в Україні. Відповідаючи на запитання шанувальників він торкнувся теми, яка стосувалася жителів столиці.

Олег Жданов, фото: Радіо Свобода
Олег Жданов, фото: Радіо Свобода

За його словами, росіяни регулярно обстрілюють деякі райони Харкова за допомогою систем С-300, але якщо брати до уваги Білорусь, то вони не дотягнуть до Києва. Тут їм будуть потрібні "Іскандер".

Столична Троєщина не повторить долю Північної Салтівки, як зазначає військовий експерт, тож у цьому плані приводів для занепокоєння немає.

Популярні новини зараз
Запам'ятайте це, а краще запишіть: "Нафтогаз" дав корисні інструкції У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку
Показати ще

Зруйнований будинок у Харкові, фото: Telegram Харків зараз
Зруйнований будинок у Харкові, фото: Telegram Харків зараз

Справа в тому, що С-300 у варіанті "земля-земля" може робити пуски з дальністю максимум до 100 кілометрів, зазвичай 75 км. Тобто, поки оператор бачить ракету, він може її вести. Ну чи вона інерційно летить на таку дальність. До речі, це робить проблематичним боротьбу з комплексами С-300, бо маленька відстань надзвукова ракета долає за дуже короткий час. Але до Києва не дістануться. Олег Жданов

Тобто дальність стрілянини з даного комплексу явно не дозволяє дотягнутися, і північні райони міста будуть у відносній безпеці.

наслідки ракетного обстрілу Києва
наслідки ракетного обстрілу Києва

Однак, якщо брати до уваги "Іскандер", то вони вже можуть це зробити. Ці ракети долітали до Києва вже у перші місяці війни. Тішить одне - їх у російських окупантів залишилося вкрай мало, а провадження через санкції ускладнене. Вони їх бережуть.

Не можуть вони на сьогоднішній день використовувати всю номенклатуру ракет. Пріоритет віддається крилатим ракетам, які вони пускають по нам із акваторії Чорного моря ("Калібри") та з акваторії Каспійського моря (ракети повітряного базування). Тож Троєщині доля Салтівки ну ніяк не загрожує. Олег Жданов

Нагадаємо, що путін намагається зламати плани ЗСУ на контрнаступ ядерними провокаціями в Білорусі .

Раніше повідомлялося, що з путіна насміхаються навіть шанувальники: готує росію до капітуляції, а себе – до Гааги .

Також хто може стати останнім президентом Росії перед розвалом: затримається на кілька місяців