Весь світ продовжує принижувати окупантів, а також громадян, які підтримують злочинний режим диктатора путіна. Зокрема, торкнулося це і білорусів, які вирішили виїхати на територію Литви.

Про це розповів глава Міністерства внутрішніх справ Литви Арнольдас Абрамавічюс для порталу LRT .

Він зазначив, що прикордонники почали анкетувати громадян Білорусі, і при в'їзді на територію Литви вони зобов'язані відповісти на низку питань. І тільки від їхніх відповідей залежатиме те, чи вони зможуть потрапити на територію іншої держави.

Армія Литви. Фото: скрін youtube
Армія Литви. Фото: скрін youtube

Зокрема серед питань їхня мета візиту до Литви, ставлення до дій Росії на території України, та про належність Кримського півострова.

Популярні новини зараз
Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам
Показати ще

Більшість заходів вже вжито – запроваджено суворішу перевірку після прибуття до Литви, а також зменшено кількість свідоцтв на тимчасове проживання, обов'язкові додаткові анкети при видачі цих документів, які оцінюють потенційну загрозу національній безпеці. Арнольдас Абрамавічюс

Кордон з Білоруссю, скріншот: YouTube
Кордон з Білоруссю, скріншот: YouTube

У МВС країни відразу зазначили, що ці заходи дуже дієві, і вже низка громадян виявилася без подорожі через свою позицію.

Литва з перших годин повномасштабної війни засудила дії Росії і почала всіма можливими силами допомагати Україні. Це і підтримка на дипломатичному рівні та у військовій сфері.

Делегація з Литви - фото ВРУ
Делегація з Литви - фото ВРУ

Нагадаємо, що у Кремлі натякають на ганебний мирний план: створити ще одну Північну Корею

Раніше повідомлялося, що Кадиров на шкіряному дивані спробував заспокоїти окупантів .

Також, коли шляхи кинуть нових мобіків на вирішальну битву: які напрями у небезпеці