Суд відмовився взяти під варту гауляйтершу Савинців Ізюмського району, яку затримала СБУ.

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області відмовив прокуратурі у клопотанні про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою щодо зрадниці, яка працювала на окупантів у Савинці Ізюмського району, Катерини Донник.

Зрадниця. Фото: соцмережі
Зрадниця. Фото: соцмережі

У СБУ повідомляють, що Донник на початку червня 2022 року висунула свою кандидатуру та самовільно посіла посаду так званого "помічника начальника відділу села Морозівка", що знаходиться між Балаклією та Савинцями.

В досудовому розслідуванні з'ясувалося чим займалася зрадниця. Вона збирала списки та паспортні дані місцевих мешканців, надавала вказівки та розпорядження "старшим" вулиць, проводила збори місцевих мешканців.

Популярні новини зараз
Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс
Показати ще

Зрадниця, гауляйтерка. Фото: СБУ
Зрадниця, гауляйтерка. Фото: СБУ

За два місяці Донни дослужилася до підвищення, та стала так званим "начальником Савинського територіального відділу Ізюмської ВЦА". На цій "посаді" зрадниця набирала у адміністрацію окупантів таких самих гауляйтерів, як сама.

Зрадниця, гауляйтерка. Фото: СБУ
Зрадниця, гауляйтерка. Фото: СБУ

До окупації Донник працювала у Савинському будинку культури художнім керівником, після чого очолила цей будинок культури.

Нагадаємо, ми писали, що без грошей не залишать нікого: перелік виплат, які українці зможуть отримати у 2023 році.

Як повідомляв "Знай.ua" "розморозка" тарифів в Україні: як у 2023 році зміняться ціни на електрику, газ та воду.

Також "Знай.ua" інформував, що суд відпустив коригувальницю вогню по Харкову: скільки взяли за руйнацію міста та життя захисників.