Стало відомо про те, чому Збройні сили України не починають бити по аеродромах із навідниками ракет. Чи на це є обґрунтована причина.

Про це висловився військовий експерт Олег Жданов у своєму новому ролику, де він аналізує ситуацію на фронті наразі.

Аеродром у Криму, фото: скріншот з відео
Аеродром у Криму, фото: скріншот з відео

Чоловік зазначає, що є причина, через яку Україна досі не завдає ударів по російських аеродромах, де знаходяться літаки А-50, що використовуються для наведення ракет, і назвав її.

Ми знаємо аеродроми, де базуються літаки А-50. Ми навіть знаємо скільки їх на сьогоднішній день у Росії. І навіть знаємо, скільки з них літаючих, а скільки нелітаючих… Я так розумію, що до А-50 у нас поки що не дійшли руки. Олег Жданов

Популярні новини зараз
В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами
Показати ще

Однак, на жаль, відсутність А-50 ніяк не вплине на масовані обстріли з російської сторони. Тобто, бити по аеродромах зі стратегічною авіацією, що й роблять наші захисники, набагато важливіші та ефективніші.

А якщо буде така можливість, якщо залишаться сили та кошти, тоді можна перейти і до літаків-розвідників. Олег Жданов

До речі, А-50 - це радянські та російські літаки далекого радіолокаційного виявлення та управління. Його можуть застосовувати для того, щоб виявляти та супроводжувати повітряні та надводні цілі, а також сповіщають командні пункти про обстановку.

Нагадаємо, що чи попередять українців про повторний наступ Росії: у Міноборони відповіли

Раніше повідомлялося, що росія днями може завдати чергового удару по Україні: чого чекають окупанти

Також, на росії "імпортозамістили" голлівудські блокбастери: пропаганда остаточно виїсть мозок росіянам