Канцлер Німеччини Олаф Шольц продовжує підтримувати контакти з російським диктатором Путіним. Вони обговорюють війну в Україні.

Про це розповіла заступник представника уряду ФРН Крістіане Хоффман Deutsche Welle.

Глава уряду Німеччини регулярно має розмови з ним, і таким чином намагається налагодити контакти заради майбутніх мирних переговорів. Однак поки що переконливих пропозицій не надходить.

Олаф Шольц. Фото: скриншот Youtube
Олаф Шольц. Фото: скриншот Youtube

До речі, як зазначили у Німеччині, дипломатичні контакти на сьогоднішній день мають і інші європейські політики.

Популярні новини зараз
"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію
Показати ще

"Було б невірним вважати, що контактів та розмов з Росією немає. Як ви знаєте, і федеральний канцлер, і інші політики в ЄС постійно встановлюють контакт безпосередньо з президентом Путіним. І на інших рівнях, зрозуміло, підтримуються контакти. Думати, що у цій галузі настала тиша, - неправильно", - сказала вона.

Останні кілька днів бомбардувань поспіль показали, що Росія не налаштована на мир і її тактика спрямована виключно на тероризм. Це дає абсолютно чітку картину того, що боротися доведеться ще довго.

Зустріч Зеленського з Шольцом, Макроном, Драгі і Йоханіссом, фото: ОП
Зустріч Зеленського з Шольцом, Макроном, Драгі і Йоханіссом, фото: ОП

Раніше про свої контакти з Путіним розповідав і президент Франції Еммануель Макрон. Він також вважає, що без підтримки дипломатії з Росією мир неможливий, але вони не враховують, що саме Росія і руйнує цей мир.

Еммануель Макрон і путін, скріншот: YouTube
Еммануель Макрон і путін, скріншот: YouTube

Нагадаємо, що диктатор путін придумав сценарій, як оголосити про перемогу в Україні: досвід уже є

Раніше повідомлялося, що є три напрямки, де ЗСУ можуть піти у контрнаступ відразу після Нового року: росіяни вже тренують біг

Також росіяни обрали Київ головною метою своїх терористичних ударів .