Повномасштабна війна в Україні триває вже одинадцятий місяць, і хоч не пряма, але участь у ній бере не тільки Росія, а й Білорусь, що продавалася путіну. Що за цей час падало на їхній території.

Про це повідомляє моніторингова група "Білоруський Гаюн", яка і зібрала всі дані.

З початку війни Білорусь активно всіляко допомагає Росії, і оскільки карма існує, над її територією падало чимало об'єктів.

29 грудня після чергової масованої ракетної атаки у Брестській області впала нібито українська ракета. Принаймні Міноборони Білорусі про це заявили. Але, як виявилося, це вже не перший подібний випадок через війну.

Популярні новини зараз
Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову
Показати ще

Наприклад, 2 березня під Рогачовим упав російський вертоліт, який повертався з української території. Він так і не долетів до аеродрому. Вже за тиждень поряд упав ще й російський Су-34. У болотній місцевості він упав і засмаг, але пілоти залишилися живі.

Кордон з білоруссю, кадр з telegram
Кордон з білоруссю, кадр з telegram

Вже наприкінці березня під Іваново збили безпілотник, який летів з України, але був російським. При цьому збила його російська ракета - вогонь по своїх.

У квітні впало відразу два вертольоти в тому самому місці - біля кордонів України, Росії та Білорусі, а також протикорабельна ракета Х-35УЕ.

З того моменту було затишшя, і ось, 29 грудня це сталося знову. Там впала ракета С-300, і тепер режим Лукашенка намагається звинуватити в усьому Україну, погрожуючи тим самим новими провокаціями.

У Міноборони України жорстко відреагували на закиди Білорусі. Там заявили про готовність до участі у розслідуванні інциденту, але наголосили, що наша держава має право на захист неба від російських атак.

Нагадаємо, що експерти назвали війну в Україною найтехнологічніше просунутою - ЗСУ продумують кожен крок до дрібниць

Раніше повідомлялося, що Дмитро Кулеба запевнив українців, що ЗСУ отримає всю потрібну зброю вже зовсім скоро: лише питання часу

Також, українські інженери знайшли слабкі місця "Shahed-136", які падають на наші міста