Стало відомо, чому українське командування не стягує всі можливі свої резерви на територію Бахмута. Із останніх сил утримують контроль над містом.

Про це на своєму YouTube-каналі розповів військовий експерт Олег Жданов, відповідаючи на запитання своїх слухачів.

Вже кілька місяців українські захисники героїчно утримують місто Бахмут, але при цьому дається їм це насилу, оскільки росіяни мали намір отримати це містечко за всяку ціну.

Мешканці Бахмуту. Фото: Youtube
Мешканці Бахмуту. Фото: Youtube

Сили оборони України на сьогоднішній день становлять близько 1,2 мільйонів осіб, проте всі вони розкидані не лише на сході, а й уздовж усього кордону з Росією та Білоруссю. Україна змушена сьогодні охороняти близько 3,5 тисячі кілометрів кордону. Тому скинути всі резерви на один напрямок було б не доцільно.

Популярні новини зараз
Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

1,2 млн - це Сили оборони, а не ЗСУ. Туди входять Тероборона, Нацгвардія, прикордонники, Нацполіція тощо. Збройних сил набагато менше. Нам потрібно тримати оборону на всьому нашому кордоні з Білоруссю та Росією. Також потрібно тримати гарнізони на узбережжі Чорного моря. Без цього теж не обійтись – а раптом буде висадка ворожого десанту. Олег Жданов

ЗСУ. Фото: Youtube
ЗСУ. Фото: Youtube

Наприклад, якщо вивести війська з інших напрямів, зокрема з прикордонних областей, тоді про це дуже швидко стане відомо. Росіяни можуть скористатися цим і почнуть провокації.

Адже тоді туди зайдуть диверсійно-розвідувальні групи. Побачать, що нема наших військ, підуть батальйонно-тактичні групи РФ – буде нове вторгнення. Олег Жданов

При цьому підстав для переживань немає, і час від часу до Бахмуту прибувають необхідні резерви. На жаль, не в потрібній кількості, але хоч щось.

Нагадаємо, що трофейні танки і БТР припадають пилом на складах ЗСУ без діла: захопили, але використовувати не можуть

Раніше повідомлялося, що росіянка злякалася прапора України, купивши дитині рукавиці з "сюрпризом"

Також, кишеньковий алкоголік путіна Медведєв викликав захоплення Ілона Маска своєю маренням