Збройні сили України впритул наблизилися до звільнення Кремінної, що в Луганській області. Чому це може зламати хід війни.

Про це повідомляє портал The New York Times.

За словами аналітиків, якщо найближчим часом українські військові звільнять Кремінну, а це обов'язково станеться вже незабаром, тоді вони зможуть контролювати основні дороги на Сєвєродонецьк та Лисичанськ. Ці два міста є промисловими центрами Донбасу.

ЗСУ, фото: Facebook
ЗСУ, фото: Facebook

"Кременна є воротами до двох набагато більших міст поблизу, Сєвєродонецька та Лисичанська, важливих промислових центрів Донбасу. Взяття міста та інших населених пунктів поблизу розширить плацдарм для українських військ у регіоні і дасть їм контроль над основними дорогами, що ведуть до Сєвєродонецька та Лисичанська" у повідомленні.

Популярні новини зараз
Заплатите за троюрідну тітку, яку ніколи не бачили: на українців хочуть повісити борги померлих родичів З'ясовуватимуть після конфіскації: адвокат розповів, як "забиратимуть" авто на користь ЗСУ Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити
Показати ще

Операція зі звільнення від російських окупантів цього міста йде впритул. Наприклад, посеред тижня бої йшли вже навколо міста, а російська окупаційна влада вже перемістилася до сусіднього населеного пункту. Звідти невдовзі їм теж доведеться далеко тікати.

Кремінна, скріншот: Google Maps
Кремінна, скріншот: Google Maps

Проте, росіяни не хочуть здаватися, і зміцнили на цей раз свої позиції під Кремінною оборонними бар'єрами. Але це їм не допоможе.

ЗСУ. Фото: скриншот Youtube
ЗСУ. Фото: скриншот Youtube

Нагадаємо, що росіяни планують налагодити виробництво іранських Shahed, але на перебіг війни це не вплине

Раніше повідомлялося, що окупант путіна розповів правду про мародерство та розстріл мирних українців - тепер готується сісти у в'язницю "за фейки"

Також, путін відчув себе Сауроном з Володаря Кільця: роздав дев'ять перстнів, щоб поневолити правителів