Стало відомо про те, чи зможуть налагодити росіяни виробництво іранських безпілотників-камікадзе на своїй території, і чим це може обернутися у майбутньому.

Про це 24 каналу розповів військовий експерт, головний редактор Defense Express Олег Катков.

За його словами, найближчим часом Росія може розпочати власне виробництво іранських безпілотників, які їм уже кілька разів постачали звідти. Це може бути пряма копія Shahed-136 чи Shahed-131 або концептуальне успадкування. Так званий аналог.

Shahed-136. Фото: Youtube
Shahed-136. Фото: Youtube

Вони дійсно мають такі плани, оскільки від цього озброєння не вимагається висока точність. Тобто, головним їхнім завданням буде масовість та дешевизна, оскільки вартість одного не перевищує 7 тисяч доларів.

Популярні новини зараз
Головне за 5 травня: доплати пенсіонерам уже влітку, можлива смерть Віктора Павліка та новий тариф на світло Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Він не вимагає жодних військових компонентів, крім самої бойової частини. Його комплектуючі умовно можна придбати на AliExpress. Олег Катков

"Shahed-136". Фото: скриншот з відео
"Shahed-136". Фото: скриншот з відео

Крім того, він додав, що на виробництво не потрібно надто багато знань та досвіду, оскільки з цим легко впоратися. А якщо в Кремлі взагалі вирішаться придбати у Ірану ліцензію на виробництво, тоді процес налагодити їм ще легше.

При цьому ніяк не можна навіть припустити, скільки таких безпілотників регулярно виготовлятимуть росіяни. Одне зрозуміло точно – це не допоможе їм побороти українців, бо наші сили ППО навчилися з ними справлятися, і вже майже 100% із занедбаних збивають.

Нагадаємо, що експерти назвали війну в Україною найтехнологічніше просунутою - ЗСУ продумують кожен крок до дрібниць

Раніше повідомлялося, що Дмитро Кулеба запевнив українців, що ЗСУ отримає всю потрібну зброю вже зовсім скоро: лише питання часу

Також, українські інженери знайшли слабкі місця "Shahed-136", які падають на наші міста