Стало відомо, що російського окупанта тепер хочуть на батьківщині судити за те, що він зізнався в злочині армії путіна в Україні. Все ще кажуть, що то був фейк.

Відповідну справу було передано до Хабаровського гарнізонного військового суду, повідомляє російський правозахисний проект "ОВД-Інфо".

Порушили кримінальну справу на військовослужбовця на ім'я Данило Фролкін. Саме він розповів усю правду про розстріли мирного населення, а також крадіжки майна у селі Андріївка, що у Макарівському районі Київської області.

Данило Фролкін, фото: вільне джерело
Данило Фролкін, фото: вільне джерело

Його тепер звинувачують у публічному розповсюдженні "завідомо неправдивої інформації" про російську армію, яка є абсолютно групою людей з корисливих спонукань (пп. "б", "г" ч. 2 ст. 207.3 КК РФ).

Популярні новини зараз
Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Ще наприкінці липня він подав заяву на звільнення зі служби, після чого поїхав до Хабаровського краю. Де він зараз – невідомо.

Почалися у нього проблеми після розслідування, що вийшло в мережі, в якому йшлося про вбивство жителя Ігоря з Андріївки на Київщині. Саме там російські окупанти з перших жнів розмістили артилерію та склади з боєприпасами.

Суд. Фото: Українська правда
Суд. Фото: Українська правда
Суд. Фото: Українська правда

Росіяни одразу його викрали за те, що він допомагав українським захисникам, і передавав усю інформацію про ворожі війська. Далі невідомо що було, але дружина лише виявила його тіло зі слідами від тортур.

Вбивцею виявився 20-річний контрактник Данило Фролкін, який зробив селфі на телефон загиблого.

Жителі села, що вижили, пізніше впізнали Фролкіна і описали його як військового, який більше за інших хвалився досконалим вбивством, а сам він у серпні про все зізнався, і розкрив ще кілька злочинів його армії. Тепер йому загрожує термін у Росії.

Російські окупанти, скріншот: YouTube
Російські окупанти, скріншот: YouTube

Нагадаємо, що у ЗСУ розкрили плани росіян на Новий рік, і закликали не вестись на радянські скріпи.

Раніше повідомлялося, що названо озброєння, яке Україна може отримати після інтерв'ю Залужного: Захід почув посил

Також путін міг тричі відтягувати початок війни з Україною, але в результаті все одно не прорахував всі ризики .