.У великій статті Financial Times аналітики розглянули, які уроки світ має винести з війни, яку розпочала росія в Україні.

У публікації нагадують, що подібний на український сценарій напад росії стався далеко не вперше. Найбільше вторгнення нагадало 1979 рік, коли радянська москва направила декілька сотень десантників на головний аеродром сусідньої країни з наказом взяти столицю, убити президента та встановити свій режим. Це було вторгнення радянського союзу в Афганістан.

Трофейна техніка ЗСУ. Фото: скриншот Youtube
Трофейна техніка ЗСУ. Фото: скриншот Youtube

Через 40 років путін повторить сценарій вже нападаючи на іншу сусідню країну. З цього нападу та жорстокості агресора світ має винести для себе важливі уроки.

По-перше, "велика війна повернулася", країни тепер повинні відповідально мати у своєму розпорядженні промислові потужності та величезні запаси зброї.

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги
Показати ще

По-друге, Україна вже отримала військову допомогу понад 40 мільярдів доларів, але потрібно посилювати його й надалі, далекоглядно та стратегічно.

По-третє, якість важливіша за кількість. Логістика, війська та техніка нічого не варті, якщо розвідка та командування слабке чи неадекватне.

Четверте — цивільні так само потрібні, як і військові. Кухарі, хакери, робітники, волонтери — всі вони є частиною великого механізму, який працює на одну мету.

І по-п'яте, декілька фронтів війни, повсюдно, з прив'язкою до взаємодії цивільних, влади та військових, а не лише за допомогою танків, ракет та гармат – це останній, і, можливо, найважливіший урок.

Нагадаємо, ми писали, що пораненому в зад екс-главу "Роскосмосу" Рогозіну загрожує параліч - уламок підкрався непомітно: "Витягувати проблему".

Як повідомляв "Знай.ua" диктатор путін назвав війну "війною", і отримав повістку до суду від депутата.

Також "Знай.ua" інформував, що Володимир Зеленський може представити мирний план для закінчення війни найближчими місяцями, у США вже вивчають його.