Представник Всесвітньої організації охорони здоров’я заявив, що приблизно 10 мільйонів людей, або чверть населення України, можуть страждати від розладу психічного здоров'я через широкомасштабний напад росії.

У ВООЗ вважають, що 10 мільйонів людей знаходяться під загрозою того чи іншого психічного розладу, від тривоги та стресу до більш важких станів. Про це пише Reuters.

Зруйнована лікарня. Фото: facebook.com/zamazeeva.official
Зруйнована лікарня. Фото: facebook.com/zamazeeva.official

Представник ВООЗ в Україні Ярно Хабіхт зазначає, що під більш важкими станами ВООЗ вважає посттравматичний стресовий розлад (ПТСР), викликаний тривожними подіями. Кількість випадків зростає після 10 місяців війни. Це спонукало окреме агентство ООН запустити онлайн-служби підтримки для українців.

По інформації, яку має ВООЗ, рф було здійснено щонайменше 700 атак на систему охорони здоров'я України, а збільшення кількості атак Росії на критично важливу інфраструктуру з жовтня посилило проблему, спричинивши відключення електроенергії.

Популярні новини зараз
Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Дані ВООЗ. Фото: таблиця ВООЗ
Дані ВООЗ. Фото: таблиця ВООЗ

Ярно Хабіхт зауважив, що система охорони здоров'я в Україні працює, проте виклики, які приходиться долати українцям — досить потужний стрес-тест.

Нагадаємо, ми писали, що путін планує закрити кордони для чоловіків після загальної мобілізації, гра на виживання починається.

Як повідомляв "Знай.ua" генерал із Австралії розписав можливий план визволення Криму: 2023 рік не стане вирішальним.

Також "Знай.ua" інформував, що чекає на білорусів, які задумають вторгнення: Держприкордонслужба показала оборону кордону.