Нещодавно з'явилися чутки про те, що Сполучені Штати Америки все ж таки зважилися на передачу систем Patriot для України, і ось прийшло офіційне підтвердження з Білого дому.

Про це йдеться у новій офіційній заяві представництва Джо Байдена. Трохи згодом він має оголошувати про новий пакет допомоги для України, до якого й увійде батарея систем Patriot.

Білий дім
Білий дім

Сталося це у день візиту Володимира Зеленського на територію США, що стало першим виїздом українського лідера за межі країни від початку повномасштабної війни.

"Президент Байден оголосить про новий значний пакет допомоги Україні у сфері безпеки майже на 2 мільярди доларів. Він міститиме дуже важливу нову позицію: батарею систем Patriot, яка стане критично важливим активом для захисту українського народу від варварських нападів Росії на критичну інфраструктуру України. Ми вчимо українських військових, як керувати батареєю Patriot у третій країні. Це займе деякий час", - зазначив старший чиновник адміністрації Байдена.

Популярні новини зараз
Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

Зеленський і Байден
Зеленський і Байден

При цьому це не всі сюрпризи, які підготували для українців у новому пакеті допомоги. Туди можуть ще входити комплекти високоточних бомб, які перетворять некеровані боєприпаси на високоточні "розумні" бомби.

Їх дуже бояться російські окупанти, а це означає, що ми робимо правильно.

Поставки зброї, фото: скріншот з відео
Поставки зброї, фото: скріншот з відео

Нагадаємо, що путін міг тричі відтягувати початок війни з Україною, але в результаті все одно не прорахував усі ризики .

Раніше повідомлялося, що названо головну перевагу ЗРК Patriot, яка закриє небо над Україною .

Також, поділ влади та народна війна: що готує божевільному диктатору кремлівська еліта