Австралійський генерал назвав кілька умов, які необхідні для успішної деокупації Кримського півострова. Україна обов'язково переможе, але потрібен час.

Йдеться про австралійського генерала у відставці, а також авторитетного військового експерта Міка Райана. Він написав свою думку на сторінці у соціальній мережі Twitter .

Він не може залишатися осторонь подій в Україні, і вирішив проаналізувати ситуацію в країні на сьогоднішній день. Головною умовою звільнення Криму буде деокупація решти південних населених пунктів. Спочатку Збройним силам України слід завершити цю операцію, а потім уже розпочати і головну територію, з якої у 2014 році все й почалося.

Популярні новини зараз
Російські військові прямо під час евакуації розстрілюють мирних жителів у Вовчанську У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати Не затягуйте: кому доведеться оформляти лист до Пенсійного фонду "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам
Показати ще

Бої за звільнення Херсонської та Запорізької областей будуть важкими, але вони є необхідною умовою для будь-якої української кампанії у Криму. Це єдиний спосіб дійти до Криму сушею, і південні області будуть вкрай важливими для логістики, вогневої підтримки артилерії та базування літаків". Мік Райан

Також другим чимало важливим фактором є так зване "стратегічне терпіння". Австралійський генерал вважає, що до початку такої операції Україні може знадобитися весь 2023 рік, щоб стабілізувати ситуацію на південному напрямку.

Протитанкові споруди, Крим. Фотo: Telegram
Протитанкові споруди, Крим. Фотo: Telegram

"Під час цієї війни уряди та жителі Європи та США вже продемонстрували терпіння — і це значною мірою вразило Путіна. Коментарі політиків та воєначальників про те, що Україні буде важко повернути Крим, треба супроводжувати словами "але ми підтримуємо повернення Україні всієї її території" ", - зазначив він.

Ну і головною, завершальною умовою є збільшення підтримки та постачання озброєння від західних партнерів. Це все допоможе Україні зайняти вигіднішу позицію для переговорів.

ЗСУ, фото: Facebook
ЗСУ, фото: Facebook

Нагадаємо, що пропагандистів "розірвало" від візиту Володимира Зеленського до Бахмута.

Раніше повідомлялося, що путін просуватиметься далі вже наступного року: під загрозою сусідня держава

Також, путін міг тричі відтягувати початок війни з Україною, але в результаті все одно не прорахував усі ризики