Стали відомі нові подробиці того, як Путін планував повномасштабну війну в Україні. Запевняв США, що ця війна не стане для них проблемою.

Про це пише NYT у своєму розслідуванні з посиланням на колишнього посла США Джона Саллівана та анонімних американських чиновників.

Справа в тому, що перед початком війни російська влада намагалася всіляко переконати США в тому, що війна проти України не обернеться зовсім наслідками для Кремля.

Микола Патрушев, фото: росЗМІ
Микола Патрушев, фото: росЗМІ

Зокрема, це робив секретар Ради безпеки РФ Микола Патрушев перед директором американського ЦРУ Вільямсом Бернсом.

Популярні новини зараз
Прогноз магнітних бурь на травень: коли чекати "ударів по голові" Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Сталося це ще у листопаді 2021 року, більше року тому на території Москви. Тоді у Сполучених Штатах Америки вже мали всі дані про те, що проти України готується повномасштабна війна.

Тоді їх відразу попередили, що якщо путін все ж таки зважиться на це, тоді Захід надаватиме жорстку відповідь, і наслідки для Росії будуть серйозними.

значок ЦРУ
значок ЦРУ

У Кремлі ж зовсім не сприймали серйозно всі ці слова, і секретар російської ради безпеки Патрушев заявив, що їхня «друга армія у світі» дуже модернізувалася, і тепер вони можуть прямо конкурувати зі США. Ну, а що було далі з окупантами, весь світ уже побачив - 100 тисяч ліквідованих за 10 місяців протистояння.

Росіяни були дуже впевнені у своїй швидкій перемозі.

Путін. Фото: Youtube
Путін. Фото: Youtube

Нагадаємо, що генсек ООН розповів, коли і чим, на його думку, закінчиться війна в Україні .

Раніше повідомлялося, що у ЗСУ розкрили плани росіян на Новий рік і закликали не вестись на радянські скріпи.

Також, путін міг тричі відтягувати початок війни з Україною, але в результаті все одно не прорахував усі ризики