Перший за три роки візит путіна до Білорусі не повінчався успіхом. Диктатору не вдалося вмовити свого "колегу" вступити у війну проти України.

Про це пишуть аналітики з Інституту вивчення війни, які регулярно публікують свої доповіді про те, що відбувається сьогодні в Україні.

Лукашенка та путін. Фото: скрін youtube
Лукашенка та путін. Фото: скрін youtube

Тепер стає чіткіше зрозуміло, що пряма участь Білорусі у війні проти України є малоймовірною, оскільки Олександр Лукашенко відмовив прямо путіну в цій ідеї. Також не сподобалися самопроголошеному президенту і подальші інтеграційні поступки його країні.

Публічно президенти не стали обговорювати війну в Україні, хоч і в Мінську офіційно заявили, що вони зіткнулися із «західною загрозою», яка, вочевидь, є плодом їхньої бурхливої ​​фантазії.

Популярні новини зараз
ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю
Показати ще

Кремлівський голова водночас запропонував Білорусі розглянути можливість, щоб білоруські льотчики пройшли навчання із застосування "боєприпасів зі спеціальними боєголовками".

путін. Фото: скриншот з відео
путін. Фото: скриншот з відео

"Лукашенко використовує риторику захисту білоруських кордонів від Заходу та НАТО, намагаючись уникнути участі у російському вторгненні в Україну. Президент Білорусі також використав подібні натяки на можливе розміщення ядерної зброї у Білорусі 17 лютого у контексті заявленої агресії Заходу", - йдеться у повідомленні.

Після цього аналітики дійшли висновку, що Олександр Лукашенко не ризикуватиме і не вступить зі своєю армією у війну проти України. Він розуміє, чого це йому коштуватиме.

Олександр Лукашенко і Володимир Путін, фото: Знай.ua
Олександр Лукашенко і Володимир Путін, фото: Знай.ua

Нагадаємо, що генсек ООН розповів, коли і чим, на його думку, закінчиться війна в Україні .

Раніше повідомлялося, що пропагандистів "розірвало" від візиту Володимира Зеленського до Бахмута.

Також, удари ЗСУ по Москві: Гіркін передбачив, коли приготуватися жителям Росії